News

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για ακόμη μια χρονιά, η Διεθνής έκθεση Τροφίμων και Ποτών του Μονάχου FOOD&LIFE 2023 από την Τετάρτη 29/11 έως και την Κυριακή 3/12, ενώ ιδιαίτερα έντονη ήταν η ελληνική παρουσία με 217 τ.μ. εκθεσιακού χώρου, όπου συμμετείχαν η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με συνολικά 38 τοπικές επιχειρήσεις του κλάδου, όπως και ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ηρακλείου.

Παρά τη σφοδρή χιονόπτωση στο Μόναχο, που είχε ως αποτέλεσμα να μη λειτουργήσει το Εκθεσιακό το Σάββατο 2/12 εξαιτίας των προληπτικών μέτρων πολιτικής προστασίας, πάνω από 60.000 επισκέπτες, λάτρεις της εκλεκτής παραδοσιακής κουζίνας, συνέρρευσαν τις υπόλοιπες 4 ημέρες στην έκθεση για να γευθούν τοπικά προϊόντα από διάφορες χώρες και να κάνουν τις αγορές τους.

Επίσης, σύμφωνα με έρευνα των διοργανωτών, οι επισκέπτες της έκθεσης ξόδεψαν 33% περισσότερα χρήματα για αγορές σε σχέση με το 2022, με το 86,3% να δηλώνει ότι θα επισκεφθεί την έκθεση και την επόμενη χρονιά, ενώ το 85,5% θα συνιστούσε την έκθεση προς επίσκεψη σε φίλους και γνωστούς.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέξανδρος Καχριμάνης,ο οποίος υποδέχθηκε τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόναχο κο Γκουλούση Βασίλειο, καθώς και την επικεφαλής του Γραφείου Ο.Ε.Υ. του Μονάχου κα Τσιτσάνη Ρέα με τους εμπορικούς ακολούθους, οι οποίοι επισκέφθηκαν την έκθεση και συνομίλησαν με όλους τους Έλληνες εκθέτες.

Υπεύθυνη για την οργάνωση της ελληνικής συμμετοχής, ήταν η εταιρία-μέλος K.L.Ni. Promotion με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.