News

Στην τελική ευθεία έχει μπει η Διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών Food & Life 2022 στο Μόναχο, η οποία ανοίγει τις πόρτες για το κοινό την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022. Διοργανωτές και εκθέτες προετοιμάζονται πυρετωδώς, ώστε να υποδεχθούν όπως κάθε χρόνο, τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες (πάνω από 120.000 το 2018 και το 2019), λάτρεις των παραδοσιακών τοπικών γεύσεων και των προϊόντων delicatessen.

Η 7η επίσημη ελληνική συμμετοχή στην έκθεση ξεπερνάει τα 200 τ.μ. και περιλαμβάνει τις Περιφέρειες Αττικής, Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας με συνολικά 34 τοπικούς παραγωγούς και μικρές επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών.

Συγκεκριμένα, με την Περιφέρεια Αττικής  (Hall A4, stand A4.228) λαμβάνουν μέρος 7 επιχειρήσεις με τοπικά προϊόντα της αττικής γης, όπως: έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό ελαιόλαδο, μέλι, βότανα, ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο, μείγματα αφεψημάτων, κελυφωτά φυστίκια, αλλείματα με φυστίκι, σοκολάτα, μανταρίνι κ.α., παξιμάδια από χαρούπι, καθώς και λικέρ με διάφορες γεύσεις και τονωτικά μη αλκοολούχα ποτά με τζίντζερ, μέλι και λεμόνι.

Με την Περιφέρεια Ηπείρου (Hall A4, stand A4.666) συμμετέχουν 18 τοπικοί παραγωγοί με μια ιδιαίτερα μεγάλη γκάμα τοπικών προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει από προϊόντα όπως: ελαιόλαδο, ελιές, πάστα ελιάς, μέλι, μέλι με πραλίνα φουντουκιού, λουκουμάδες, βότανα, τσάϊ, ρίγανη, αρωματικά φυτά, τυροκομικά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, οίνος, τσίπουρο, ούζο, δροσιστικά κοκτεϊλ με τσίπουρο και ηπειρώτικη μπύρα, μέχρι προϊόντα delicatessen όπως: λουκάνικα, καπνιστό κρέας και καπνιστή πέστροφα.

Τέλος, 8 τοπικοί παραγωγοί θα βρίσκονται στο περίπτερο της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Hall A4, stand A4.664) με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα όπως: ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, αρωματικά φυτά και βότανα, αλλά και χυμό ρόδι, φυτικά καλλυντικά και σαπούνια και πολτό φρέσκου και μαύρου σκόρδου.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά (Τετάρτη – Κυριακή) από τις 9.30 το πρωϊ έως τις 6.00 το απόγευμα.

Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 15€, ενώ παράλληλα μπορείτε να επισκεφθείτε με το ίδιο εισιτήριο και την έκθεση Heim+Handwerk 2022 με είδη σπιτιού και διακόσμησης, έπιπλα, κουζίνες και είδη χειροτεχνίας, που γίνεται στο ίδιο εκθεσιακό κέντρο, το ίδιο διάστημα.