Ύστερα από την ανακοίνωση και εφαρμογή των νέων υγειονομικών μέτρων στη Γερμανία από 16/11, οι Εκθεσιακοί Οργανισμοί του Μονάχου και του Βερολίνου, ανακοίνωσαν με τη σειρά τους τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι εκθέσεις τους μέσα στο επόμενο διάστημα, ο οποίος ισχύει και για τις εκθέσεις FOOD & LIFE 2021 και 87η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2022.
Ειδικότερα, για την είσοδο των επισκεπτών στους εκθεσιακούς χώρους, θα εφαρμόζεται ο κανόνας 2G, δηλαδή είσοδος μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για όλα τα άτομα άνω των 12 ετών.
Αντίστοιχα, για την είσοδο των εκθετών στους εκθεσιακούς χώρους κατά τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης, θα εφαρμόζεται ο κανόνας 3G, δηλαδή με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό μοριακό τεστ PCR 48 ωρών για όλα τα άτομα άνω των 12 ετών.
Επίσης σε σχέση με τις προηγούμενες ανακοινώσεις, έχουμε επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας (προδιαγραφών FFP2) για επισκέπτες και για εκθέτες, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των εκθεσιακών με τις παρακάτω εξαιρέσεις:
1. Στους εξωτερικούς χώρους των εκθεσιακών, όπου τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5μ.
2. Στους εσωτερικούς χώρους των εκθεσιακών σε σταθερές θέσεις (καθήμενων ή ορθίων), όπου τηρείται επίσης ελάχιστη απόσταση 1,5μ.
3. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους εστιατορίων της έκθεσης