Κανονικά θα διεξαχθεί αυτή τη χρονιά, η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “FOOD & LIFE” στο Μόναχο 1 – 5 Δεκεμβρίου. Οι αποφάσεις της Ομοσπονδιακής και της Βαυαρικής Κυβέρνησης για το άνοιγμα των εκθέσεων από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και η απόλυτα επιτυχημένη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για εκθέτες και επισκέπτες όλο αυτό το διάστημα, μας κάνουν να είμαστε απόλυτα αισιόδοξοι ότι θα έχουμε μια “κανονική” έκθεση για το 2021.

Ανάμεσα στα μέτρα προστασίας που έχει λάβει ο Εκθεσιακός Οργανισμός του Μονάχου είναι: η αύξηση του πλάτους των διαδρόμων στα 5μ., η αύξηση της απόστασης μεταξύ των περιπτέρων των εκθετών, ο αερισμός των αιθουσών με φρέσκο εξωτερικό αέρα, η χρήση προστατευτικής μάσκας στους χώρους που δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις, η τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης χεριών σε πολλαπλά σημεία, η πρόσβαση αποκλειστικά με υγειονομικά πιστοποιητικά (εμβολιασμού, νόσησης, PCR test 48 ωρών ή test αντιγόνων 24 ωρών) κ.α.

Η φετινή ελληνική συμμετοχή κρίνεται παραπάνω από ικανοποιητική με τις Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου να στηρίζουν τους μικρούς και μικρομεσαίους παραγωγούς τους, παίρνοντας  μέρος με συνολικά 22 τοπικές επιχειρήσεις από τον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Η ανάγκη των ελληνικών επιχειρήσεων για εξωστρέφεια και ενίσχυση των εξαγωγών τους, δείχνει να μπαίνει πλέον σε τροχιά ανάκαμψης. Άλλωστε το έχουμε όλοι ανάγκη…