Ολοκληρώθηκε η 95η Διεθνής ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2021-Digital, η οποία για πρώτη φορά στην 95χρονη ιστορία της διεξήχθη αποκλειστικά σε on-line μορφή. Πάνω από 20.000 επισκέπτες εγγράφηκαν στην πλατφόρμα της έκθεσης και παρακολούθησαν όλες τις τρέχουσες και τις μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα της αγροτικής οικονομίας και της βιομηχανίας τροφίμων.

Στο διήμερο που διήρκεσε η έκθεση, πήραν μέρος 100 εκθέτες (Οργανισμοί και εταιρίες), οι οποίοι παρουσίασαν, live από studio στο Messe Berlin ή μέσω video σε 4 κανάλια live streaming, παράλληλα με τα προϊόντα τους, τις τάσεις στον αγροτικό τομέα, στην παραγωγή και στην τεχνολογία των τροφίμων, την ψηφιοποίηση της αγροτικής βιομηχανίας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Επίσημη προσκεκλημένη η Ομοσπονδιακή Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Julia Klöckner, η οποία δήλωσε ότι η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2021-Digital, αποδείχτηκε ένα πολύ σημαντικό παράθυρο στην αγορά των τροφίμων, ακόμα και στη νέα της ψηφιακή μορφή, ενώ έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη από το γεγονός ότι, η βιομηχανία τροφίμων και οι καταναλωτές αγκάλιασαν τη νέα ψηφιακή εκδήλωση, ενώ έγιναν και αυτή τη χρονιά “ζωντανές” συζητήσεις και ομιλίες. Επίσης, ανέφερε, ότι “δείξαμε πως δουλεύει η μοντέρνα αγροτική παραγωγή και ότι αγροτική βιομηχανία και αειφορία

μπορούν να μην έρχονται πλέον σε σύγκρουση”. Κλείνοντας, τόνισε τη σημασία της τοπικής παραγωγής, ώστε οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι να μπορούν να διατηρούν ένα καλό εισόδημα από την παραγωγή τοπικών προϊόντων και να παραμένουν στις περιοχές τους.

Αναλυτικότερα πήραν μέρος τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης 8 γερμανικών κρατιδίων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Αυστρίας, η Ολλανδία και η Φιλανδία με επίσημη κρατική συμμετοχή, η Αφρικανο-γερμανική Εμπορική Ένωση, η Επιτροπή Τροφίμων της Ιρλανδίας, αγροτικές ομοσπονδίες, ενώσεις βιομηχανίας τροφίμων, επιμελητήρια και πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις και παραγωγοί. Από τη χώρα μας συμμετείχε η “Οινοποιητική Βοτσάς”, το οινοποιείο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βοτσάς από το Μέτσοβο (πατήστε εδώ για να δείτε το video της ελληνικής συμμετοχής).

 

Τέλος, μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ, δωρεάν όλα τα video και τις ομιλίες της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 2021-Digital, εντελών δωρεάν έως τις 30 Απριλίου 2021.

 

Σας αναμένουμε στην επόμενη ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, αυτή τη φορά από κοντά, 21 – 30 Ιανουαρίου 2022.

 

(all photos: https://press.messe-berlin.com)