Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου η διεθνής έκθεση FOOD & LIFE 2019. Η φετινή 6η κατά σειρά ελληνική συμμετοχή, μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο επιτυχημένη των τελευταίων ετών, καθώς κατά γενική ομολογία είχε την καλύτερη ανταπόκριση όχι μόνο στον τομέα των πωλήσεων B2C, αλλά και στον τομέα των εμπορικών επαφών.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν συνολικά 17 επιχειρήσεις: η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (για 3η συνεχόμενη χρονιά) με 11 τοπικές επιχειρήσεις, 5 επιχειρήσεις από την Κρήτη και 1 επιχείρηση από το Άργος. Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης κος Καραγιάννης Κωνσταντίνος. Τα κύρια προϊόντα από τη χώρα μας, που παρουσιάστηκαν και πωλήθηκαν στην έκθεση, ήταν: ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, σάλτσες, chutneys, μαρμελάδες, τυριά, και οίνος.

Επιπλέον, για την ενίσχυση της εμπορικής συμμετοχής των ελληνικών επιχειρήσεων, διοργανώθηκε στις 28/11/2019 από την Ελληνο-βαυαρική Κοινότητα και την εταιρία K.L.Ni. Promotion, συνάντηση Β2Β με γερμανικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων: εισαγωγείς, μικρές αλυσίδες, καταστήματα delicatessen.

Τέλος, την ελληνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους στην έκθεση: η Πρόξενος του Μονάχου κα Π. Κωνσταντινοπούλου, από το Γραφείο ΟΕΥ του Μονάχου ο επικεφαλής κος Ν. Μπελιάς και ο κος Δ. Παπούλης, ο Απεσταλμένος για την Οικονομία και το Εμπόριο κος Λ. Κουναλάκης, οι οποίοι αντάλλαξαν χρήσιμες πληροφορίες με τους εκθέτες για τη γερμανική αγορά και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, ο πρόεδρος της Ελληνο-βαυαρικής Κοινότητας κος Α. Κότσης, ο πρόεδρος της Ηπειρώτικης Κοινότητας του Μονάχου κος Ν. Σταμάτης, τα ελληνικά σχολεία του Μονάχου και Έλληνες της ομογένειας.

Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές και Καλή χρονιά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην επόμενη FOOD & LIFE 25 – 29/11/2020.