News

Eδώ και 15 χρόνια πάνω από 125.000 επισκέπτες συγκεντρώνονται κάθε χρόνο, τέλη Νοεμβρίου και για 5 ημέρες στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου Messe München, προκειμένου να απολαύσουν παραδοσιακά τοπικά εδέσματα και ποτά, από τουλάχιστον 320 παραγωγούς που συμμετέχουν από την Ευρώπη και τον κόσμο στη Διεθνή Έκθεση FOOD & LIFE, τη μεγαλύτερη καταναλωτική έκθεση B2C τροφίμων και ποτών της Βαυαρίας.

Η Διεθνής Έκθεση FOOD & LIFE έχει καθιερωθεί πλέον ως σημείο συνάντησης των γευσιγνωστών της εκλεκτής παραδοσιακής κουζίνας, στην οποία παίρνουν μέρος αποκλειστικά μικροί και μεσαίοι παραγωγοί και εταιρίες με παραδοσιακά προϊόντα, τοπικές σπεσιαλιτέ, προϊόντα delicatessen, καθώς και με βιολογικά προϊόντα, όλα υψηλής ποιοτικής και διατροφικής αξίας, φτιαγμένα με παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής. Προϊόντα βιομηχανικής-μαζικής παραγωγής καθώς και μεταλλαγμένα δεν δύνανται να λάβουν μέρος.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης επιτρέπεται η απευθείας πώληση προϊόντων στο κοινό. Με τον τρόπο αυτό, κάθε επιχείρηση που συμμετέχει, έχει τη δυνατότητα εκτός από το να παρουσιάσει και να διαφημίσει τα προϊόντα της στους επισκέπτες, να διεξάγει μια μικρή έρευνα αγοράς για τον τελικό καταναλωτή και την τοπική αγορά της Βαυαρίας (ανταπόκριση κοινού, συσκευασία, προτιμήσεις και συνήθειες καταναλωτή, τιμολογιακή πολιτική, ανταγωνισμός κ.α.) και επιπλέον να εξασφαλίσει το κόστος συμμετοχής ή μέρος αυτού από την πώληση των προϊόντων της.

Το 2018 συμμετείχαν από τη χώρα μας: 2 Περιφέρειες (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Περιφέρεια Αττικής) και 25 επιχειρήσεις συνολικά (20 με την υποστήριξη των Περιφερειών και οι 5 ιδιωτικά).

Η επίσημη ελληνική συμμετοχή διοργανώνεται από το 2013 με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, επίσημου αντιπροσώπου του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου σε Ελλάδα και Κύπρο και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω της εταιρίας μας K.L.Ni. Promotion και παίρνουν μέρος επίσημοι κρατικοί φορείς (Περιφέρειες) και ιδιωτικές επιχειρήσεις και παραγωγοί.

Προσκαλούμε όσες Περιφέρειες επιζητούν να στηρίξουν την εξωστρεφή επιχειρηματική δραστηριότητα των τοπικών τους επιχειρήσεων και παραγωγών, και όσες επιχειρήσεις στοχεύουν στη γερμανική και ευρωπαϊκή αγορά, να πάρουν μέρος στην 6η επίσημη ελληνική συμμετοχή 27 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου 2019.

 

Με την υποστήριξη:

Με την αιγίδα: